Franse Alpen

Leeftijd 18 – 30 jaar
9 dagen buitensport in de Franse Alpen

…met o.a. klettersteigen, raften en canyoning!
Zin in een week vol actie middenin de natuur? Dan is deze vakantie in de Ecrins in de Franse Alpen iets voor jou! De Ecrins is een Nationaal Park met werkelijk een overweldigend landschap van steile bergwanden, hoge toppen, rivieren, gletsjers en canyons. Wij gaan goed gebruik maken van deze afwisseling; klimmen/abseilen, via ferrata (klimmen langs een met staalkabels afgezet parcours), canyoning, raften, wildwaterkayakken en hiken. Verder zul je een aantal survivaltechnieken leren, zoals vuur maken, kaart en kompas lezen, knooptechnieken en een bivak maken / inrichten.

Als de weersomstandigheden goed zijn maken we een fantastische tweedaagse trektocht door de bergen, en overnachten in een zelfgebouwd kampement.

Onze uitvalsbasis ligt in het plaatsje Freissinieres, op de grens van de Ecrin. De reis is zo ingericht dat iedereen met een normale basisconditie hieraan kan deelnemen.
Globale planning:

Vertrek: donderdag

Vrijdag: ontspannen + in de middag klimmen/abseilen

Vrijdag: canyoning

Zondag: rustdag

Maandag: raften

Dinsdag tot woensdag: hike + overnachten zelf ingericht kampement + vuur maken etc.

Donderdag: klettersteigen

Vrijdag: vertrek
Afhankelijk van de omstandigheden is het mogelijk om op een dag voor een combinatie activiteit te kiezen bijv. wildwaterkayakken en raften.

Planning is globaal dus de dagen kunnen (ivm. weersomstandigheden) wijzigen.

 

Prijs: € 799,- p.p. All-in

Reisboekformulier

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoon nummer (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht