Noorwegen / Zweden

Leeftijd 17 / 26 jaar
Avontuurlijke reis in Noorwegen / Zweden

Noorwegen en Zweden zijn prachtige landen in Scandinavië. Noorwegen is ruig, mooi en ongerept. Door het lage inwonertal van 5 miljoen bedraagt de bevolkingsdichtheid nog geen 13 mensen per km² en bestaan grote delen van het land uit natuur. Bossen, fjorden, gletsjers en meren zijn kenmerkend voor het Noorse landschap.

Zweden, dat grenst aan Noorwegen, is het grootste land van Scandinavië en is 11 keer zo groot als Nederland. Het land is voor het grootste deel bedekt met uitgestrekte naaldbossen en bezaaid met ongeveer 96.000 meren. In beide landen komen wilde dieren voor, zoals rendieren, elanden, beren en lynxen.

Wij hebben een 11 daagse reis samengesteld, waarbij we door deze landen trekken en ondertussen leuke activiteiten doen.

Woensdag vertrekken we uit Nederland met busjes. Onderweg naar Zweden hebben we onderweg nog een overnachting. Donderdag komen we aan in Johannisholm in Zweden, waar we ons kampement opslaan.

Vrijdag’s maken we ’s ochtends een geweldige mountainbiketocht van 27 km, waarna we

’s middags af kunnen koelen op het water. We starten een 2-daagse kanotocht en varen we in een Canadese kano over de prachtige rivieren van Zweden. We overnachten op een door ons zelf uitgekozen eilandje.

Zaterdag als we terug komen van de kanotocht, ontspannen we wat en gaan daarna op quadsafari onder begeleiding van een gids.

Zondag houden we rustdag.

Maandag doen we een hiketocht door de schitterende omgeving van Johannisholm, met behulp
van een GPS. De omgeving kenmerkt zich door uitgestrekte wouden en meren en
hier vind je veel typische Zweedse chalets, de Stuga’s.

Dinsdag vertrekken we naar National Park Fulufjället, ongeveer 150 km en 2,5 uur rijden.

Daar maken we een hiketocht naar en over de hoogste waterval van Zweden, waarna we
overnachten op een natuurcamping aan de rand van het National Park.

Woensdag vertrekken we naar Noorwegen. Na 320 km, ongeveer 5 uur rijden, onderweg rijden we langs Lillehammer, waar we de tijd hebben om de stad te bekijken. Eind van de middag / begin van de avond komen we aan in Sjoa waar we overnachten.

Donderdag gaan we raften op de snelstromende rivier de Sjoa  Deze rivier is 98 km lang en erg populair om te raften en te kajakken. Hierna gaan we te voet het oudste National Park van Noorwegen, Rondane, in. In het park leven wilde dieren zoals rendieren, herten, reeën en elanden, maar ook de veelvraat, vos, marter, nerts en beren komen er voor. Speciale vogels die hier rondvliegen zijn de korhoen, steenarend en giervalk. Kortom de moeite van het bezoeken waard.

Hierna overnachten we weer in Sjoa.

Vrijdagochtend:  Vertrek naar Nederland.

Zaterdag: aankomst in Nederland

Prijs: € 945,00 p.p. All-in

Reisboekformulier

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoon nummer (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht